UZTURA BAGĀTINĀTĀJU LOMA MŪSU ORGANISMĀ.

Kolagēna, kā jebkura cita proteīna loma mūsu ķermenim ir ļoti nozīmīga. Tas mājo mūsu un dzīvnieku šūnās, iekšējos orgānos, kaulos, ādā, skrimšļos. Mūsu ķermenis spēj pats ražot kolagēnu, taču, ņemot vērā dažādus novecošanās procesus, ar laiku ir nepieciešams to uzņemt papildus, lai nodrošinātu piemērotu muskuļu un ādas elastību, aizkavētu novecošanās pazīmes un veicinātu lielisku smadzeņu darbību. Kolagēna pulveris un nopērkams kā atsevišķs uztura bagātinātājs, ko viegli iekļaut savā ēdienkartē, un ir uzņemams kopā ar ikdienas maltītēm.

Vairāk uzzini – http://epadomi.lv/kas_vertigs/veseliba/medicina/22122020-ko_var_sagaidit_no_kolagena_lietosanas

KOLAGĒNA FUNKCIJAS NORMĀLAI ĶERMEŅA AUDU DARBĪBAI.

Proteīni ir viena n svarīgākajām sastāvdaļām jebkuras dzīvas radības organismā. Arī kalogēns ir viens no proteīniem, kas ne tikai rūpējas par skaistiem matiem un elastīgu ādu, bet arī atbild par pilnvērtīgu organisma funkcionēšanu visa mūža garumā. Daudzi nemaz nezin, ka no visiem organismā esošajiem proteīniem tieši kolagēns sastāda 35%. Kolagēns ir saistviela, kas palīdz nodrošināt saišu, muskuļu, saistaudu, cīpslu elastību un nodrošina to stingrību. Organismā kopumā ir 28 dažādi kolagēnu tipi, kas atrodas atsevišķās ķermeņa daļās un atbild par šūnu pareizu attīstību un funkcionēšanu. Radzenē un dažādos iekšējos orgānos varam sastapt pirmās pakāpes kolagēnu. Otrā un trešā tipa kolagēni atrodas skrimšļos, acīs, asinsvadu sieniņās un daudz kur citur.Kolagēns tiek ražots arī mūsu ķermenī, īpaši aktīvi tas notiek līdz 25 gadu vecumam, taču pēc tam patēriņš kļūst lielāks par uzkrātajām rezervēm, kas ap 50-60 gadu vecumam radījis jau aptuveni 30% lielu deficītu.Tādēļ arī kalogēna papildus uzņemšana ar uztura bagātinātājiem ir ieteicama tieši pēc 25 gadu vecuma.

KAS IR JĀAPĒD, LAI UZŅEMTU KOLAGĒNU NORMĀLĀ DAUDZUMĀ?

Kolagēna sintēze notiek augu un dzīvnieku valsts produktos. Kolagēnu, kas tiek izmantots uztura bagātinātāju sastāvā, iegūst no dzīvniekiem un dārzeņiem. Kolagēna pulveris tiek veidots no pārstrādātiem dzīvnieku un zivju pasaules kauliem, skrimšļiem un ādām, kuros tas ir atrodams visvairāk. Papildus kolagēnu ir iespējams uzņemt arī ar pārtiku, piemēram, buljoniem, aukstajām gaļām un pat kakao, sīpoliem un selerijām.

Atgādinām, ka uztura bagātinātāji neaizstāj pilnvērtīgu maltīti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *